Klankmassage

/Klankmassage
Klankmassage2019-09-24T15:03:23+00:00

Klankmassage

klankschalen

Wat is Klankmassage?

Klank en muziek werken direct fysiek op je in. Het effect van klank op het menselijke lichaam wordt meestal onderschat. Iedereen reageert op geluid en trilling. We zijn energie! Klankschalen kunnen uitstekend dienen als hulpmiddel bij ontspanning, meditatie en transformatie. In de scheppingstradities over de hele wereld wordt een zuivere klank zelfs gezien als de bron van zichtbare en onzichtbare dingen.

 Klankschaalmassage

Kom zelf de weldaad ervaren van een heerlijke klankmassage. De klankmassage duurt circa een uur. Dit is een klankbad waarbij de klankschalen op je lichaam worden geplaatst. Je ligt comfortabel toegedekt op een matras  en geniet van de harmonieuze klanken.

Laat je meevoeren naar een moment van rust. Je hoeft bij deze behandeling geen kleding uit te doen.

Ter afsluiting wordt een lekker kopje kruidenthee / iets te drinken aangeboden.

Prijs: € 27,50

Klankmassage met etherische olie
Klankschaal rugmassage met etherische olie.
Kun je nog een extra opkikkertje gebruiken?
Dit is een overheerlijke rugmassage met een klankschaal en warme etherische olie.
Een verrassende ervaring door de trilling van de schalen in combinatie met de geuren van de olie.
Deze behandeling is ook een weldaad voor de huid. Een heus feestje voor de zinnen.
Tarief € 25,-
De relaxatie en rugmassage duurt ca. 30 minuten.
De rugmassage kan ook ter afsluiting van een reguliere klankschaalmassage geboekt worden.
 • Het kan spanning en negatieve gedachtestromen doorbreken, het geeft een ervaring van stilte, ruimtelijkheid, maar ook gevoelens van eenheid, thuiskomen.
 • Lichamelijke kenmerken kunnen zijn: verbetering van de bloedcirculatie en de bloeddruk. De bloedsomloop kan worden vertraagd of versneld, het zenuwstelstel kan erop reageren. Er kunnen diverse sensaties optreden, zoals warmte, of kou. Temperatuurschommelingen maar ook ‘jeuk’ op bepaalde plaatsen.
 • Healing; als je helemaal ontspannen bent, kan het herstellende vermogen van je lichaam zijn werk doen.
 • Een veranderd bewustzijn door meer alfa- theta en deltagolven. Dit leidt tot een betere concentratie, beter geheugen, en creatief voorstellingsvermogen.
 • Alfa golven worden door muziek opgeroepen. Ze worden geassocieerd met ontspanning en ze ontstaan al als je je ogen sluit. Ontspannen, onthecht bewustzijn met ontvankelijke geest, ruimte voor fantaseren, dagdromen en visualiseren.
 • Klankschalen kunnen fungeren als een brug naar je innerlijke wereld.
  Vanuit het veld van ‘je hogere zelf’ kan je ‘weten vanuit je hart’ weer opwellen.
  Door de klank kom je weer in contact met je innerlijke stilte en ontspanning.

Je ontvangt altijd voorafgaand een afspraakbevestiging voor de klankmassage per mail, met de details.

Annuleringsregels
Tot 24 uur van te voren kun je de afspraak kosteloos annuleren, telefonisch of per mail.  Bij afmeldingen  binnen de 24 uur ben je het gehele bedrag verschuldigd. Ook bij  ‘no show’ zonder voorafgaande mededeling wordt het bedrag in rekening gebracht.

Voor wie zijn klankmassages minder geschikt ?

Contra-indicaties bij specifieke klachten:

 • Sterke fobie, of psychische problemen, schizofrenie of psychotisch
 • Epilepsie
 • Recent geopereerd, hechtingen.
 • Pacemakers, en aanverwante medische hulpmiddelen.
 • Zwanger

Klankschalen en scheppingstradities.

In de scheppingstradities over de hele wereld wordt klank gezien als de bron van zichtbare en onzichtbare dingen.
Persoonlijk denk ik ook aan de AAA en AOUM meditatie als klank uiting van het scheppende universum.
In den beginne was het woord en het woord was ‘God’.

Woorden zijn ook klanken en hebben kracht.
Is het ‘Al dat is’ een scheppende klank? Of de Oerknal van het Universum…

Het wijst erop dat de Lama’s in de Tibetaanse tempels een grondige kennis hadden van het begrip klank en ze zagen de scheppingskracht ervan in.

Ze hebben zelfs aangegeven dat de kennis van het geluid een grote macht met zich meebrengt. De spaarzame verhalen die er zijn, herbergen nog steeds hun geheimen voor de nieuwsgierige westerling. Toch heeft het ook in het westen een steeds grotere aantrekkingskracht gekregen.

Het belang van klank wordt echter steeds helderder als je je realiseert dat ieder lichaam onophoudelijk geluid produceert, je omgeving ook,  zoals elk wezen in de natuur zijn eigen geluid voortbrengt.

Kijk maar naar alles om je heen wat zijn eigen klank produceert, waar niet alleen ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, maar ook de wind en het water en alle dagelijkse geluiden om ons heen hebben dus een bepaalde uitwerking op ons, wat soms als prettig of als onprettig wordt ervaren.

Zo hebben bossen en natuur een rustgevende werking, en drukke wegen en stedelijke omgevingen vaak een verstorende invloed.

Wat zijn effecten van geluid ?

Geluiden in onze omgeving zijn niet meer te vermijden, alhoewel we niet alles meer bewust ervaren, zijn er veel geluiden, trillingen en frequenties die doorlopend invloed op ons uitoefenen. Natuurlijk zijn de negatieve effecten van veel harde geluiden ons welbekend, zoals herrie van vliegtuigen, machines, verkeer, ronkende, bonkende en slijpende geluiden  zijn schadelijk en kunnen een zeer vernietigende uitwerking op ons welbevinden en ons lichaam hebben. Maar ik denk ook aan trillingsfrequenties van magnetronstralen, computers, mobiele telefoons, tablets. Waar we toch veelvuldig aan worden blootgesteld. Daarom vind ik het zeer interessant dat harmonieuze klanken een tegenovergesteld effect kunnen teweegbrengen, en ons helpen weer in balans te komen. Woordeloze klanken brengen boodschappen over en worden door ons lichaam getransporteerd.

De invloed van harmonieuze klanken in beeld gebracht.

Diverse kunstenaars, wetenschappers en antroposofen hebben laten zien dat door de invloed van harmonieuze klank ook volmaakte vormen worden gecreëerd.  Als kunstenaar vind ik het ook fascinerend om te zien hoe klanktrillingen invloed uitoefenen op materie. Er zijn experimenten uitgevoerd met glas of ijzerplaten, waar fijn zand op is gelegd. De trillingen verplaatsen zich door het geluid alle kanten op en vormen prachtige geometrische patronen.  Met diverse mengsels fijn zand zie je dat ze inderdaad een prachtig schouwspel weergeven in reactie op de klanktrillingen.

Op filmpjes kun je zien wat de reactie van fijn poeder/zand op is geluidstrillingen. Afhankelijk van de frequentie wordt steeds een andere vorm aangenomen. De Amerikaanse Barbara Hero heeft aan kunnen tonen dat de AUM klank ook een schitterend geometrisch figuur voortbrengt,  vrijwel identiek aan een eeuwenoude Indiase Sri  Yantra, een symbool dat een kosmische waarheid kan onthullen of openbaren.
De kunstenaar Janosh maakt kunstwerken met geometrische vormen, die volgens hem perfect overeenstemmen met kosmische frequenties, die rechtstreeks positieve informatie doorgeven aan ons onderbewustzijn.

Bij Chris voelde ik me snel op mijn gemak om deze ontspanningsmethode te proberen. Het was een geheel nieuwe en prettige gewaarwording; klankschalen op mijn lichaam. Zij doet dat respectvol en met aandacht voor klankschaal en mens.
Grieta
Voor mij was het de eerste keer dat ik een klank schaal sessie heb gedaan.
Het gaf mij een gevoel dat alles gevoelloos was. En dat je echt aan niks
denkt. Normaal als je gaat liggen ga je aan van alles denken dat was nu helemaal niet het geval. In het begin moet je je echt openstellen voor de klanken en ontspannen, maar dan is het heerlijk. Aan het eind van de sessie had ik het gevoel dat ik me niet kon bewegen. En moet je echt even bijkomen.
Edwin en Anita

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.